Strax före klockan 17 samlades ett 60-tal förväntansfulla på att få fira Burns Supper.

Vi började med en välkomstdrink och mingel innan kvällens ceremonimästare Anders Görling (AG) gjorde alla uppmärksamma på att vi skulle tåga till matsalen med säckpipeblåsaren Mats Sjöström i täten.
Väl nere i matsalen när alla funnit sin plats utbringar AG "The Piper´s Toast".
Som traditionen bjuder läser AG Robert Burns bordsbön Selkirk Grace innan den välsmakande kycklingsoppan Cock-a-leekie soup serverades .

Ordförande Patrik Berg (PB) hälsade alla välkomna till den sjunde gången man firade Burns Supper i Telge Whisky Sällskaps(TWS) 8-åriga historia. PB påpekade också att Burns Supper är TWS mest välbesökta evenemang med det nya rekordet av 63 deltagare. PB nämnde att bland allt det kulturella och trevliga vid Burns Supper så tycker han att Haggisen är höjdpunkten.
Snart nog spelade säckpipeblåsaren för Haggisen som bars in av Ingemar Giös (IG) därefter framförde AG dikten Address to the Haggis och drog sin sgian dubh och la ett snitt som frilade Haggisen i all sin härlighet och dofterna spreds i lokalen.
Nu var det äntligen dags för kvällens höjdpunkt och för att markera detta utbringade AG skålen för Haggisen.
Haggisen serverades med traditionella tillbehör "Tatties and Neeps" vilket är potatis och kålrot. För att även alla som inte älskar Haggis skulle bli mätta så serverades ett alternativ i form av stek med whiskysås.
IG berättade om varför vi firar Burns Supper "The Immortal Memory" och historien om Haggisen samt läste en översättning av Hasse Alfredsson "O hövding över korvars klan".

Dags för talet till kvinnan där Mikael Bergh höll ett kort och kärnfullt tal med humor och värme.

Talet till mannen hölls av Marie Carlquist där gjorde humoristiska jämförelser mellan den svenske mannen och olika bilar vilket uppskattades av publiken av minerna att döma.

AG berättade om Tam O´Shanter som är Robert Burns mest berömda dikt och läste även ett par verser ur den.
Nu var det dags för sång så vi tog alla ton i Min älskling du är som en ros.
Efter den kryddiga Haggisen så smakar det gott med kaffe eller te med den goda kakan Tipsy Laird samt ett glas portvin.
Därefter sjunger vi Amazing Grace och avslutar med Auld Lang Syne. PB tackar alla som deltagit för att göra detta till en mycket trevlig kväll.
Bland gästerna hördes kommentarer om att de skulle rekommendera sina vänner att delta i Burns Supper vilket låter lovande för framtiden.

Bild-kollage från festligheterna på Hotell Torpa Pensionat - 24 januari 2010.

Referent: Patrik Berg   

Bilder: Sten Benje